lördag 1 juni 2013

Lördagsjunta för Rumänien

För ett drygt halvår sedan snubblade jag över projektet Sticka och skicka. Jag efterlyse mormorsrutor att göra en filt av och det kom många, i olika garner och storlekar. Dessutom gjorde virkades det rutor på i vår kreativa grupp. Efter lite vedermödor och kreativa funderingar är nu tre filtar färdiga och tanken är att de ska ingå i babypaket till Rumänien.


Vi har inte brist på tyger. En hel del kommer från skolan. I en gammal slöjdsal fanns det en massa tyger som skulle slängas men tack och lov fick jag ta hand om det tyg jag ville ha.

S2 visar upp det första byxparet. Nu ska de bara sys ihop och få muddar.


C tog på sig att tillverka babymössor.

S1 klippte ut byxdelar, muddar och dregellappar


Det första helt färdiga paret. Själva byxtyget kommer mitt jobb, muddarna är gjorda av ett tyg från en tröja som gjort sitt som just tröja.


Fyra mössor blev färdiga så det både räcker och blir över till våra tre paket. Det randiga tyget kommer från mitt jobb. Det rosa tyget satt en gång i tiden ett träningslinne jag använde.

Jag då? Jo, jag höll mig i från själva sömnandet, är lite av en analfabet på det området. Istället höll jag mig till att klippa till två par byxor och några tvättlappar.

Våra paket kommer att skickas till

Sticka och skicka
Slättmissionens Hjälpande Hand
Stenum Romlycke
532 94 Skara

1 kommentar:

Anna sa...

Vad mycket fint det blir! Tack för att ni berättar om det också, så att fler får höra (och kanske vill vara med)!
Hälsningar,

Anna